26 Temmuz 2009 Pazar

Elgg Kurulumu İçin (İngilizce) PhpMyAdmin'de Yeni Kullanıcı Eklemek

        Windows işletim sistemi altında PhpMyAdmin yetkilerini ayarlamak için öncelikle XAMPP'da Apache ve MySQL sunucularını çalıştırmalısınız. (Nasıl çalıştırıldığı hakkında bilgi almak için: Windows OS: XAMPP Apache ve MySQL'i Çalıştırmak ve Durdurmak başlıklı yazı dizinimi inceleyebilirsiniz.)

        Daha sonra boş bir web sayfası açarak, arama motoruna:


yazmalısınız. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra:


ekranını göreceksiniz. Bu ekran da kırmızı dikdörtgen içerisine alınmış Privileges (Yetkiler)'ı seçiniz. Bu defa:


ekranında ki Add new user (Yeni Kullanıcı Ekle)'yi seçeceksiniz. Bu işlemden sonra:


ekranında ise, kırmızı dikdörtgen içerisine aldığım alanda ki bilgileri dolduracaksınız. Kullanıcı bilgilerini doldurduktan sonra ise diğer kırmızı dikdörtgen içerisinde olan Check All (Hepsini seç)'u işaretliyeceksiniz.
        Formun doldurulmasına örnek olarak:


verebiliriz. Burada elgg oluşturmakta olduğumuz kullanıcının adı, 123456 kullanıcı için seçtiğimiz şifre ve localhost da kullanıcının izinli olduğu host'un adı. Siz isim ve şifre için istediğinizi yazabilirsiniz, fakat host'a localhost yazınız. Bu işlemleri tamamladıktan sonra bu sayfanın en altında yer alan Go (Devam)'ya basarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Go'ya bastıktan sonra:


ekranını görüyorsanız, kullanıcıyı doğru bir şekilde eklediniz demektir. :)

        İşleminiz bittiğine göre phpmyadmin'in anasayfasına dönmek isterseniz:


aynı sayfa üzerinde, sol üst köşede olan bu bölümde kırmızı yuvarlak içerisinde belirttiğim ev işaretine tıklayarak bunu yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder