26 Temmuz 2009 Pazar

Elgg Kurulumu İçin PhpMyAdmin'de Yeni Kullanıcı Eklemek ya da Olan Kullanıcıyı Silmek

        Pardus işletim sistemi altında PhpMyAdmin'e yeni kullanıcı eklemek için öncelikle Apache ve MySQL sunucularını çalıştırmalısınız. (Nasıl çalıştırıldığı hakkında bilgi almak için: Pardus: Apache ve MySQL Sunucularını Çalıştırmak ve Durdurmak başlıklı yazı dizinimi inceleyebilirsiniz.)

        Daha sonra, boş bir web sayfası açarak, arama motoruna: http://localhost/phpmyadmin yazarak PhpMyAdmin sayfasını açmalısınız.

        Daha sonra:


ekranında kırmızı dikdörtgen içerisine alınmış alanda ki "Yetkiler"i seçmelisiniz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra karşınıza çıkan ekranda:


"Yeni Kullanıcı Ekle"yi seçmelisiniz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra:


Karşınıza çıkan ekranda ki bilgileri doldurmalısınız ve aşağıda yer alan "Genel Yetkiler" bölümünde Tümünü Seç'i işaretlemelisiniz.Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra:



kırmızı ile dikdörtgen içerisine alarak belirtmiş olduğum Git butonuna basarak kullanıcıyı kaydedebilirsiniz. Eğer bu işlemleri doğru bir şekilde yaptıysanız:


ekranınında yer alan yanına mavi ile 1. yazıp mavi dikdörtgen içerisine almış olduğum Yeni bir kullanıcı eklediniz. yazısını göreceksiniz.

        Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra yeniden phpmyadmin sayfanıza dönmek için ise mavi ile 2. yazılmış yerin yanında ki, mavi dikdörtgen içerisine alınmış olan

sembolüne basabilirsiniz.

Yeni kullanıcımız eklendi :)

        Eğer eklediğiniz kullanıcıyı silmek isterseniz:
PhpMyAdmin'in anasayfasında yer alan:



Yetkiler'e basınız. Daha sonra göreceğiniz sayfada;

        Örneğin; elgg isimli kullanıcıyı silmek için,



elgg kullancısının yanında yer alan kutucuğu işaretleyin ve sayfanın biraz aşağısına indiğinizde,


resimde kırmızı dikdörtgen içerisine alınmış bölümde ki Seçili kullanıcıları kaldır bölümünde olan kutucuğu da işaretleyin ve Git'e basın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra:


bu ekranı göreceksiniz ve elgg isimli kullanıcıyı kaldırmış olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder